ÚJDONSÁGOK FAISKOLÁNKNÁL!
Ajánlatunk letöltése itt!
2022.11.07. 2022 őszi gyümölcsoltvány értékesítés és Újdonságok faiskolánknál!

Tisztelt Partnerünk!

     A Holland Alma Kft. erdészeti részlege elkezdte a tűzifa értékesítését a Piricse, Rózsa tanya telephelyen.
Október közepétől folynak az őszi kitermelések, így a Piricse, Rózsa tanya telephelyen is elkezdtük a 2022 őszi gyümölcsoltványok értékesítésétMeggy, Szilva, birsek, Körte és Alma fajták. Csobádi telephelyünkön is folyik a 2022 őszi gyümölcsoltvány értékesítés, és idei évtől már bio alma értékesítés is.
Érdeklődni:
TÜZIFA ÉS OLTÁNY ÉRTÉKESÍTÉS PIRICSE:
Deák Ferenc Mob.: 06 30 320 7605,
e-mail: deak.ferenc@hollandalma.hu

OLTVÁNY ÉRTÉKESÍTÉS CSOBÁD:
Babicz Szabolcs Mob.:06 30 278 1598,
e-mail: bszabolcs@hollandalma.hu

BIO ALMA ÉRTÉKESÍTÉS CSOBÁD:
Farkas Szabó Ivett Mob.: 06 30 370 4124,
e-mail: info.csobad@hollandalma.hu

Szeretettel várunk minden új és régi partnerünket!

Tisztelettel:
Kávássy Péter tulajdonos és
Babicz Szabolcs Kereskedelmi és faiskola vezető

2022.06.01. Árgararnciás ajánlat letöltése!

2022.04.22. HÍRLEVÉL - INFORMÁCIÓ A SZAPORÍTÓANYAG JÖVŐBENI ELŐLLÍTÁSÁRÓL, ÉRTÉKESÍTÉSÉRŐL, KÜLFÖLDI ÁRUMINŐSÉGRŐL, ÁREMELÉS ELŐTTI LEHETŐSÉGEKRŐL!
Tisztelt Partnerünk!
 A Holland Alma Kft Gyümölcsfaiskola a jövőben főleg egy-két éves előrendelésre fog oltványt előállítani. Ezen kívül szeretnénk felhívni a figyelmét minden telepítőnek, hogy az alábbiakban részletezett körülmények miatt május végén szaporítóanyag áraink jelentősen emelkedni fognak.
Jelenleg még csak a 2022-es faiskolai telepítési szezon vége felé járunk, de sok partnerünkkel együtt már a jövőt tervezzük. A tervezésben komoly szerepe van az előzmények és a várható piaci körülmények ismeretének.

A 2021 őszi és 2022 tavaszi telepítési szezon nem várt tapasztalatokkal szolgált. Az országos faiskolai leltár szerint tavaly mindössze 3,5 millió gyümölcsoltványt állítottak elő a magyar faiskolák. Ez csak a 40%-a a korábbi évek szaporításának, de hasonló volt a visszaesés európai szinten is. A magyar import minimális, az export a korábbi éveknek megfelelő volt, közel 3 millió darab gyümölcsfa került eltelepítésre Magyarországon. A 2021-es szemzések szintén hasonló számokat jeleznek előre, tehát idén is viszonylag korlátozott lesz a gyümölcsfa kínálat, miközben az export  - a korábbiakhoz képest meglepő irányokban is – növekszik.

Az oltványpiaci helyzetkép ismeretéhez figyelembe kell venni a 2021-ben kiírt ültetvénytelepítési pályázati felhívást, mely idén újra kiírásra került és jelenleg is nyitva van a pályázati lehetőség. A pályázati kiírást nagyon sokan – köztük mi is – vártuk. Nem teljesen olyan lett, mint amit előzetesen elképzeltük. Olyan, mint a magyar narancs. „Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.” Nem célunk minősíteni a kiírást, vagy a vízjogi engedélyek beszerzésének körülményeit, minden esetre a termelők elé nem várt nehézségek gördültek sok esetben. Ennek ellenére meglehetősen sokan éltek a pályázati lehetőség tavalyi körével és sokan adják be ezekben a napokban is a pályázatokat.

A tavaly beadott pályázatok közül a legtöbb már túl van a hiánypótlási körökön, néhányan pedig már támogató határozatokat is kaptak. (A mezőgazdasági jellegű pályázatokban – nem csak ültetvénytelepítés, korszerűsítés – Szabolcs-Szatmár Bereg és Bács Kiskun Megye vezet, ezért ezekben a megyékben várhatók a legkésőbb a határozatok, de már itt is tudunk nyertesekről. Az ország adminisztratívan kevésbe leterhelt megyéiben több határozat kézhezvételéről tudunk.) A tavalyi évben és az idén általunk kiadott szaporítóanyag igazolások és az Államkincstár által kiadott statisztikák ismeretében tudjuk, hogy alma, szilva és meggy telepítéseket terveznek a legtöbben. Milyen következményei vannak ennek?
               Már 2021-ben is rendhagyó évet zártunk, tekintve, hogy meggy és szilvaoltványokból már novemberre elkeltek a készleteink és ehhez még a pályázatok által generált kereslet sem járult hozzá. A tavaly kiadott szaporítóanyag igazolásaink és a termelők kézhez kapott támogató okiratai alapján várhatóan hónapokon belül gazdára fog találni a szilva, meggy, bizonyos fajtákból az alma gyümölcsfa készletünk.
Azoknak, akik akár pályázati forrásból, akár önerőből komolyabb felületű alma, szilva, meggy ültetvényt szeretnének telepíteni idén, vagy jövő ősszel, javasoljuk, mielőbb keressenek minket az alábbi elérhetőségeken, mert őszre nem lesznek készleteink, valamint a 2022-es szemzéseink döntő része is jövő őszi előrendelésre készül!
Szeretnénk felhívni partnereink figyelmét a külföldről behozott szaporítóanyagokban rejlő veszélyekre és buktatókra isFaiskolánk is hozott be korábban külföldről származó szaporítóanyagot, de azt saját leányvállaltunk előállításából, itthonról származó alanyból és szemző hajtásból, saját technológia alapján, saját telephelyünkön állítottuk elő.

Az unión kívüli import lehetősége azonban 2019 december 17.-én egy uniós rendeletnek köszönhetően megszűnt. Néhány kereskedő cég azonban nem rendelkezik faiskolával, valamint faiskolai engedéllyel sem, csupán külföldi faiskoláknak végez ügynöki, forgalmazási tevékenységet. Nincs pontos rálátása a faiskolai szaporítási és nevelési technológiára, kizárólag kereskedő, forgalmazó szerepet vállal. Az általuk behozott oltványok fajtaazonosságára, minőségére, növényegészségügyi állapotára nincs ráhatásuk.  A faiskolai áru bizalmi termék! Kérünk, mindenkit vegye fontolóra az ebben rejlő előnyök mellett a lehetséges veszélyeket is.
 
Szintén fontos, hogy a munkaerő és az inputanyagok árának jelentős emelkedése és az infláció miatt a Holland Alma Kft is áremelést fog végrehajtani.
A tavalyi évben érvényes listaárakat csak azoknak a partnereinknél tudjuk tartani, akik 2022 május végéig megrendelik nálunk a 2022 ősz/2023 tavasz, 2023 őszi gyümölcsfa igényüket.

Keressen minket, hogy időben, korrekt áron, együtt és eredményesen valósíthassuk meg terveinket!

Elérhetőségek:
Deák Ferenc: 06-30-320-7605, deak.ferenc@hollandalma.hu
Babicz Szabolcs: 06-30-278-1598, bszabolcs@hollandalma.hu

Tisztelettel:
Babicz Szabolcs              
Kereskedelmi és termelés vezető