2021/5 Hírlevél

Ültetvénytelepítési pályázatokkal kapcsolatos fontso információkat, tanácsokat tartalmazó hírevelünk letöltése itt!
A 2021 tavaszán kiírásra kerülő ültetvénytelepítési pályázati lehetőségekről sok cikk, hír, információ és dezinformáció látott napvilágot. Egyet tudunk biztosan, hogy semmit nem tudunk biztosan, amíg a kiírás nem jelenik meg. Ennek ellenére az alábbi leírás sok hasznos és valószínűsíthetően pontos információt tartalmaz, segíthet a komoly telepítési szándékkal rendelkezőknek. Folytatom az olvasást itt!

2021/6 Hírlevél

Ültetvénytelepítési szándék felmérés Hírlevél letöltése pdf változatban!

Ültetvénytelepítési és - korszerűsítési szándék felmérésének eredményei

A letölthető cikkben érhető el a FruitVeb előzetes felmérése, a közeljövőben megjelenő ültetvénytelepítési pályázat előzetes igényfelmérésével kapcsolatban. A FruitVeB 2020. november 25. és 2020. december 5. között kérdőíves felmérést végzett a gyümölcstermelők körében.
Arra voltunk kíváncsiak, a magyar gyümölcságazat termelői oldalon lévő szereplői milyen terveket forgatnak a fejükben a jövőre nézve. Gondolkodnak-e új telepítésben vagy a meglévő ültetvényeiket korszerűsítenék inkább? Milyen gyümölcsfajjal szeretnének dolgozni a jövőben? Melyik lenne a célpiac, a friss fogyasztás, vagy az ipari feldolgozás? Milyen ültetvényméretben gondolkodnak? Folytatom az olvasást itt!