Get Adobe Flash player

Cégtörténet-cégfilozófia

 A Holland Alma Kft-t 1993-ban azzal a céllal hoztuk létre, hogy a gyümölcsültetvény telepítési pályázatok által generált országos szaporítóanyag igényt kielégítse. A cég piricsei központjában teljes faiskolai infrastruktúrát alakítottunk ki, s jelenleg folyik új telephelyünk kialakítása a borsod megyei Csobád község határában. Közel száz hektár öntözött faiskolai területünkön 35-40 fő állandó munkatársunk dolgozik. Oltvány előállításunk éves volumene 150-350.000 db között mozog. E mellett évente több millió erdészeti csemetét állítunk elő.

A telepítési támogatások megszűnésével a faiskolánknak újra kellett pozícionálni helyét és szerepét az oltványok és erdészeti csemeték piacán. 2005-ben jelentős innovációs tevékenységbe kezdtünk, melynek eredményeként 2007-től új projekttel jelentünk meg. Licenctulajdonosként elkezdtük a svéd nemesítésű energiafüzek szaporítását és forgalmazását, valamint jelentős energiát fektettünk ezen kultúra technológiai kutatásaiba. Mára jelentős tapasztalattal, referenciával és piaccal rendelkező fűz termesztési rendszert építettünk fel. Kapcsolatot tartunk bel és külföldi kutatóintézményekkel és felsőoktatási intézményekkel, megújuló szilárd biomassza felhasználásban érdekelt hő szolgáltatókkal, kazángyártókkal, fűtési rendszer kivitelezőkkel és pályázatírókkal. A megújuló szilárd biomassza termelése, piaca és felhasználása területén teljes körű szolgáltatást biztosítunk partnereinknek.

2009-ben a cégen belül külön innovációs csoportot állítottunk fel melynek elsődleges feladata a – fűz projektünk analógiájára – egy új gyümölcstermesztési projekt kidolgozása. Ez a tevékenység 2011 év elejére hozta meg gyümölcsét a Naturalma® Program formájában. A Naturalma® égisze alatt öt új, betegség ellenálló, tetszetős küllemű, tárolható és kiváló ízű almafajták kizárólagos szaporítási és forgalmazási licencjogát vásároltuk meg. A fajták hazai bejelentését elvégeztük, megkezdtük a szaporításokat. 2011 őszétől az új fajták oltványai már elérhetők a Naturalma® Klub tagjai számára. A termelői oldal tájékoztatása 2010 novemberében kezdődött el. A fogyasztókat célzó marketingtevékenység az árualap képződésével párhuzamosan 2012-től kezdődik el. Célunk, hogy olyan márkát hozzunk létre a Naturalma® fajták bevonásával, mely hosszú távon képes biztosítani almatermelő partnereink értékesítési biztonságát.

A Holland Alma Kft. filozófiája, mely az energiafűz és a Naturalma® Programon keresztül ölt testet: „harmóniában a természettel”. Cégünk csak olyan termelő tevékenységet végez, illetve munkájával csak olyan termelői tevékenységet támogat, amely amellett, hogy hosszú távon tervezhető és jövedelmező; ügyel a természet egészséges egyensúlyának fenntartására, illetve helyreállítására.

 
a Holland Alma csapata

hungary english german

Ha szeretne naprakész információkhoz jutni,
iratkozzon fel hírlevél listánkra!

Az Ön e-mail címe:*
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
Jelölje meg, hogy miről szeretne hírlevelet kapni:
Naturalma
Svéd energiafűz
Gyümölcsszaporító anyagok
Erdészeti csemete