Ami jó…. azt lopják is!

Tolvajok a Naturalma® farvizén!

 

   A fenti címmel jelenik meg írásunk a hazai szaksajtóban április elején, ahol a nyilvánossághoz fordulunk védett Naturalma® fajtáink jogtalan szaporítása okán.

   Februárban Pátyod, Vásárosnamény és Nyírmeggyes térségéből vásárlói bejelentést kaptunk a Naturalma® fajták zugszaporításáról. Már a Naturalma® Program kezdetén tisztában voltunk azzal, hogy ezek a próbálkozások be fognak következni. Ezt megelőzendő elkészíttettük a fajták genetikai markerét, melynek birtokában minden kétséget kizáróan be tudjuk azonosítani azokat. A bejelentett illegálisan szaporított ültetvényekből mintát veszünk és a zugszaporítók, valamint a fajtáinkat jogtalanul használók ellen büntetőfeljelentést teszünk, minden esetben.

   Akinek a Naturalma® fajtákra irányuló további zugszaporításokról tudomása van, kérjük jelezze felénk e-mailben, vagy telefonon az alábbi elérhetőségeken:

bszabolcs@hollandalma.hu;

06-30-278-1598

  Az illegálisan már leszaporított és eltelepített ültetvények is legalizálhatóak lehetnek, amennyiben azok végrehajtója, illetve haszonélvezője önként jelentkezik a fenti elérhetőségeken

2014. május 31-ig. 

A fajtajogokkal való visszaélés büntetőjogi felelősséggel jár.

 

A Holland Alma Kft. vezetősége

 www.hollandalma.hu

Hírlevél letöltése ittHa le szeretne iratkozni, kattintson ide.